Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

25.11.2021

Harkitsetko sijoitusasunnon ostoa, muttet ole kiinnostunut vuokralaisen etsimisestä?

Vuokralaisen etsiminen saattaa olla haastavaa tai aikaa vievää puuhaa ja asunnon vuokrauksessa tulee huomioida myös useita lakiin liittyviä seikkoja. Jos sijoitusasunnon hankinta kiinnostaa, mutta sinulla ei ole kokemusta vuokrauksesta, kannattaa lukea tämä artikkeli. Me autamme vuokranantajia kaikissa pienissäkin yksityiskohdissa, jolloin voit itse keskittyä olennaiseen ja vaikkapa sen sopivan kohteen etsintään.

Me Ettalla autamme sopivan sijoitusasunnon etsimisessä ja opastamme sinua paitsi asunnon hankintaan, myös vuokraukseen liittyen.

Avaimet käteen -palvelukokonaisuus

Me Etta LKV:ssä hoidamme asuntosi vuokrauksen alusta loppuun saakka. Sinun ei tarvitse huolehtia asunnon vuokrailmoituksesta, kuvauksesta eikä asiakirjojen hankinnoista tai markkinoinnista. Autamme myös asunnon vuokran määrittämisessä, jotta tavoittaisimme yhdessä niitä kaikista potentiaalisimpia vuokralaisia.

Näytämme asuntoa halukkaille ja tarkistamme ehdokkaiden luottotiedot. Vuokralaisehdokkaat täyttävät hakemuksen, jonka perusteella sinä vuokranantajana saat olla päättämässä kenelle asuntosi haluat vuokrata. Pyrimme aina siihen että asuntohakemus olisi mahdollisimman kattava. Mitä enemmän tiedämme tulevasta vuokralaisesta, sitä turvallisemmalla mielellä asunto voidaan vuokrata. Kun vuokralaisvalinta on tehty, allekirjoitamme vuokrasopimuksen tulevan asukkaan kanssa ja luovutamme avaimet.

Entä jos tarvitset asuntoa omaan käyttöösi?

Jos jostain syystä tarvitsetkin asunnon omaan käyttöösi, tai haluat muusta syystä irtisanoa sopimuksen, tulee siitä ilmoittaa vuokralaiselle hyvissä ajoin. Irtisanomisaika on 3 kuukautta kun vuokrasuhde on kestänyt alle vuoden. Mikäli sopimus on kestänyt yli vuoden on irtisanomisaika puoli vuotta.

Kolme vinkkiä ennen sijoitusasunnon ostoa

  • Selvitä millaiset vuokramarkkinat kyseisellä kohteella ja alueella on. 
  • Tutustu markkinatilanteeseen ja alueen hintatasoon. Selvitä huolella asunnon lisäksi myös taloyhtiön kunto ja tulevat remontit.
  • Keskity ostohetkellä budjetissa ja omissa tavoitteissa pysymiseen, sillä näiden asioiden saaminen keskenään tasapainoon ovat avainasemassa sijoitusasunnon hankinnassa. 
Etta Lkv tiimi
Vuokranvälitystiimimme auttaa sinua kaikissa sijoitusasunnon vuokraukseen liittyvissä asioissa aina vuokranmäärityksestä asunnon markkinointiin ja avainten luovutukseen saakka.

Verkosta löydät useita erilaisia vuokratuottoon liittyviä laskureita joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää ennen ostotarjouksen tekemistä. Tässäkin asiassa maltti on valttia ja kun perustiedot on hanskassa, voi huoletta lähteä sijoitusasuntokaupoille. 

Hyviä lukuvinkkejä asuntosijoittamisesta kiinnostuneille löytyy mm. Suomen Vuokranantajien sivuilta. Täältä kannattaa bongata ainakin artikkelit verotukseen ja taloyhtiöihin liittyen.

Me Ettalla autamme sopivan sijoitusasunnon etsimisessä ja opastamme sinua paitsi asunnon hankintaan, myös vuokraukseen liittyen. Ammattitaitoinen tiimimme on täällä juuri sinua varten. Tutustu vuokranvälitykseen tarkemmin sivuillamme ja kysy ihmeessä myös lisätietoja.

Kiitos vinkkien ja asiantuntemuksen jakamisesta Mirkalle, jonka puoleen voit kääntyä niin asunnon osto- ja myyntiasioissa, kuin myös vuokranvälitykseen liittyvissä kysymyksissä.

Mirka Laakso, KiAT, LiAT | mirka.laakso@ettalkv.fi, 040 593 5664