Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

24.4.2023

ASIAKASTARINOITA OSA 3: Koti myytiin kolmessa päivässä

Elettiin harmaata keskitalvea, kun Minna ja Harri Kivimäki olivat tehneet päätöksen Raisiossa sijaitsevan omakotitalon myynnistä. He olivat pohtineet jo pidemmän aikaa kodin myyntiä ja uuden kerrostaloasunnon ostoa. Kun sitten se oikea kaupukiasunto löytyi, oli päätös sinetöity ja alkoi sopivan kiinteistönvälittäjän etsintä. Omakotitalo piti saada myyntiin mahdollisimman nopeasti ja kiireisen arjen keskellä tärkeintä oli löytää kumppaniksi välittäjä, jonka käsiin koko prosessi voitaisiin luottaa hyvillä mielin. Nyt kun uuden asunnon remontti on valmistunut ja sinne päästy asettumaan kodiksi, oli sopiva hetki pysähtyä vielä hetkeksi juttelemaan siitä, miten kaikki lopulta sujui ja mitkä asiat vaikuttivat siihen, että Kivimäkien perhe päätyi valitsemaan kodin myynnin kumppaniksi Etta LKV:n ja välittäjämme Sirpa Sobralin.

Mitkä asiat vaikuttivat teille sopivimman kiinteistönvälittäjän valintaan?

”Pyysimme arvion ensin muutamalta eri kiinteistönvälittäjältä, joista olimme saaneet suosituksia ystäväpiirin kautta. Oli oikeastaan heti ensitapaamisen jälkeen selvää, että lähdimme tekemään yhteistyötä nimenomaan Sirpan ja Ettan kanssa. Tuli samantien sellainen tunne, että hän tietää mitä tekee ja kokemuksen tuoma varmuus paistoi jo kaukaa. Vakuutuimme ennenkaikkea Sirpan asiantuntemuksesta ja paikallistuntemuksesta, mutta myös rehellisyydestä. Arvostimme sitä, että asiat esitettiin meille realistisesti, eikä luotu kiiltokuvamaista mielikuvaa siitä mitä myynti vaatii ja millä hinnalla koti todennäköisesti menisi toivomassamme ajassa kaupaksi.”

Kun Minna ja Harri Kivimäki olivat tehneet päätöksen Raisiossa sijaitsevan omakotitalon myynnistä, alkoi sopivan kiinteistönvälittäjän etsintä. Sirpan arviokäynnin jälkeen päätös oli heti selvää.

Miten kodin myyntiä valmisteltiin ennen ilmoituksen julkaisua?

”Sirpa kertoi meille jo heti arviokäynnin aikana, miten hän lähtisi kotiamme myymään. Hän oli paneutunut ja valmistautunut mielestämme todella hyvin ja uskalsi kertoa suoraan, mitkä asiat olisi hyvä ottaa huomioon esimerkiksi ennen kuvauspäivää. Koimme, että hihat alkoi heti heilumaan ja töitä kotimme myynnin eteen alettiin tehdä heti päätöksemme jälkeen. Sirpa avasi myyntiprosessia meille avoimesti ja kertoi, että käyttää kohteissaan aina ammattikuvaajaa ja stailaajaa, jotta hän itse voi keskittyä täysillä myyntityöhön. Saimme etukäteen ohjeet valmistautumiseen ja niitä käytiin läpi myös suullisesti. Ymmärsimme heti Sirpan pointin siitä, että nyt on tarkoitus myydä tätä taloa, eikä meidän tarinaamme ja siksi ulkopuolinen stailaaja oli myös tarpeen. Tapasin kuvauspäivänä sekä valokuvaaja Akin, että stailaaja Fiian, jotka huolehtivat kotimme kuvauskuntoon saattamisesta. Olin todella vaikuttunut näiden ammattilaisten työstä ja koin, että kotiamme kohdeltiin sen arvoisellaan tavalla. Vaikka odotuksemme ehti nousta korkealle, lopputulos pääsi yllättämään ne kuitenkin vielä positiivisesti. Koko paketti valmisteluista, kuvauspäivästä, myyntitekstistä, esitteen informatiivisuudesta ja ulkoasusta oli kaikki tasaisen laadukasta – eli juuri sitä, mitä meille oltiin luvattu. Myynti sai alkaa siis hyvillä mielin.”

Millä tavalla myynti lopulta eteni?

”Kun kotimme myynti-ilmoitus julkaistiin, alkoi muutaman päivän tiivis puristus. Olimme toivoneet, ettei yleisiä näyttöjä järjestettäisi ainakaan samantien, vaan kiinnostuneet varaisivat yksityisesittelyn. Ensimmäisten parin päivän aikana Sirpalla oli jo useita potentiaalisia ostajia, joiden kanssa näyttöjä sovittiin. Olimme oikeastaan jopa hämmentyneitä, miten tehokkaasti ja nopeasti kaikki lähti etenemään. Pysyimme itse poissa jaloista ja sillä välin Sirpa sai rauhassa neuvotella ja keskustella kiinnostuneiden kanssa. Hän piti meidät jatkuvasti ajantasalla, kyseli lisätietoja ja selvitti pienimmätkin yksityiskohdat ostajaehdokkaita varten. Muutaman päivän jälkeen edessämme olikin useampia tarjouksia. Sirpa ohjeisti ja neuvoi meitä koko ajan, miten hänen mielestään olisi syytä neuvotteluissa edetä. Viimeinen tarjousneuvottelupäivä oli vilkas ja jälkikäteen mietimmekin, että Sirpa todella lunasti lupauksensa siitä, että hän tekee juuri meille töitä ja on läsnä alusta loppuun saakka. Neuvottelut päättyivät myöhään illalla ja hyväksyimme lopullisen tarjouksen vain kolme päivää myyntiin julkaisun jälkeen.”

 

Tapasin kuvauspäivänä sekä valokuvaaja Akin, että stailaaja Fiian, jotka huolehtivat kotimme kuvauskuntoon saattamisesta. Olin todella vaikuttunut näiden ammattilaisten työstä ja koin, että kotiamme kohdeltiin sen arvoisellaan tavalla.

Ammattitaitoinen tiimi Sirpan ympärillä kuvaajasta ja stailaajasta alkaen oli takuulla yhtenä osana vaikuttamassa lopputulokseen. Vaikka Sirpa hoiti koko neuvotteluprosessin, edisti tyylikkäät kuvat ehdottomasti myyntiä ja herätti kiinnostuksen kotiamme kohtaan.

Mitkä asiat uskotte vaikuttaneen kodin nopeaan myyntiaikaan?

”Tärkeimpänä koimme ehdottomasti Sirpan asiantuntemuksen ja neuvottelutaidot. Hänellä oli kyky nähdä ja kuulla asiakkaiden, niin ostajien kuin meidän myyjienkin tarpeet + toiveet ja sovittaa ne yhteen. Koimme, että hän oli erittäin motivoitunut ja tahtotila asioiden hoitamiseen oli korkealla. Hän kertoi jo heti alussa meille, että sen minkä lupaa, hän myös tekee täysillä. Ja näin todellakin tapahtui. Myös ammattitaitoinen tiimi Sirpan ympärillä kuvaajasta ja stailaajasta alkaen oli takuulla yhtenä osana vaikuttamassa lopputulokseen. Vaikka Sirpa hoiti koko neuvotteluprosessin, edisti tyylikkäät kuvat ehdottomasti myyntiä ja herätti kiinnostuksen kotiamme kohtaan. Meillä oli toisella puolella Suomea samaan aikaan myynnissä myös eräs muu kohde, joten vertailupohjaa löytyi myös toisenlaiseen tekemiseen ja kokemukseen. Valitettavasti kaikki tällä alalla ei yllä yhtä korkealle tasolle tehokkuudessa ja laadukkuudessa kuin Sirpa ja koko Ettan tiimi. Tämän toisen kokemuksen jälkeen osasimme todellakin arvostaa luotettavaa kiinteistönvälittäjää ja sujuvaa myyntiprosessia.”

Raisiossa sijaitsevasta omakotitalosta hyväksyttiin tarjous kolmessa päivässä myyntiin julkaisun jälkeen.

Kokonaisuus ja kokemus oli alusta loppuun saakka timanttia

”Nyt kun olemme hetken jo hengähtäneet myynnin jälkeen, on asioita myös helpompi katsoa hieman etäämmältä ja objektiivisemmin. Olemme monesti puhuneet keskenämme, ettemme olisi ikinä osanneet odottaa näin kokonaisvaltaisesti hyvää kokemusta kodin myymisestä. Emme joutuneet stressaamaan tai olemaan missään vaiheessa epävarmoja siitä, miten asiat tulevat hoidettua. Ei tarvinnut milloinkaan kysellä perään tai olla huolissaan oikeastaan mistään. Koko konsepti oli tarkkaan harkittu ja hiottu alusta loppuun saakka. Heti ensitapaamisella saimme pienen muistamisen ja kauppojen jälkeen saatu lahja vain kruunasi kokonaisuuden. Bonuksena löysimme Sirpan avulla myös ammattitaitoisen sisustussuunnittelijan luotsaamaan uuden kotimme remonttia. Tuntui, että kaikki oli selkeää ja tyylikästä. Ja tyylikkäällä ajattelemme estetiikan lisäksi myös sitä tunnetta, joka syntyi kaikesta tekemisestä. Olemme suositelleet Sirpaa ja Ettan tiimiä todella monille tutuillemme, kun he ovat alkaneet puhumaan kodin myynnistä. Jos vielä joskus on tarvetta kodin myynnille, ei ole kahta kysymystäkään, kenen puoleen aiomme kääntyä.”

Lämmin kiitos koko tiimimme puolesta Minnalle ja Harrille paitsi tästä haastattelusta, myös siitä että saimme tehdä kodinvaihtoon liittyvistä haaveistanne totta. Jos sinä haluat liittyä Ettan ja Sirpan tyytyväisten asiakkaiden joukkoon, suosittelemme varaamaan maksuttoman arviokäynnin jo vaikka heti tänään. Tämä on hyvä mahdollisuus paitsi kuulla nykyisestä markkinatilanteesta, päästä tutustumaan myös välittäjään ja hänen tapaansa toimia.

Sirpa Sobral, yrittäjä, LKV, KiAT | sirpa.sobral@ettalkv.fi | 040 670 7440