Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

9.2.2023

Asiakastarinoita osa 1: Konsultaatiopalvelun hyödyntäminen kiinteistökaupoilla

Perinteisesti kiinteistönvälittäjän puoleen käännytään silloin, kun harkitaan oman kodin myyntiä tai vastaavasti myynnissä olevan kohteen ostamista. Tiesitkö, että kiinteistönvälittäjän ammattitaitoa ja asiantuntemusta on kuitenkin mahdollista hyödyntää myös laajemmin? 

Tätä juttua varten haastattelimme Johanna Willbergin pitkäaikaista asiakasta Peteriä, joka on hyödyntänyt konsultaatiopalvelua jo useammassa erilaisessa hankkeessa.

Miten päädyit aikanaan käyttämään kiinteistönvälittäjän konsultointipalvelua?

”Otin yhteyttä Johannaan suositteluiden perusteella joitakin vuosia sitten, kun olin löytänyt hieman erikoisemman kohteen, josta olin kiinnostunut tekemään tarjouksen. Koska kyseessä oli normaalia kiinteistöä laajempi kokonaisuus, halusin varmistua, ettei mitään olennaista jää huomioimatta vain siksi, etten huomaisi sitä selvittää tai kysyä. Kohteeseen liittyi jonkin verran epäselvyyksiä, joihin Johanna etsi puolestani vastauksia. Hän osasi kiinnittää juuri oikeisiin asioihin huomiota ja oli mukanani koko pitkän neuvotteluprosessin aina selvitystyöstä loppukaupoille saakka.”

Kiinteistövälitys konsultaatio

Koetko, että konsultaatiosta oli apua?

”Ajattelen, että kiinteistönvälittäjän konsultointi on kuin minkä tahansa asiantuntijapalvelun ostamista. Oma aika ei millään riitä jokaisen asian perinpohjaiseen selvittämiseen, vaikkei säästynyt aika ollutkaan se ainoa syy palvelun käyttöön. Ennenkaikkea koin, että asiantuntijan mukanaolo oli oikeanlaisten riskien kartoitusta ja niiden ennakoivaa hallintaa, sekä epävarmuuden poistamista. Asuntokaupoissa puhutaan usein merkittävistä omaisuuseristä ja kyseessä on muutenkin yksin elämän suurimmista hankinnoista, joten halusin ehdottomasti kokeneen asiantuntijan tueksi neuvotteluihin myös omalle puolelleni.”

Mitä kiinteistönvälittäjä käytännössä teki puolestasi?

”Johanna teki laajaa selvitystyötä aina kaavoituksesta ja tontin lunastuksesta alkaen. Hän kartoitti myös muita vastaavia kohteita, auttoi hinnoittelussa sekä ehtojen muotoilussa ja oli mukana myös itse tarjousneuvotteluissa. Hänen verkostoistaan löytyi myös mm. sopiva juristi, joka laati tarvittavat dokumentit. Ajattelen, että juristin ja kiinteistönvälittäjän roolit eivät poissulkeneet toisiaan vaan molemmille oli eri vaiheessa neuvotteluita paikkansa.”

Etta Kiinteistövälittäjät
Kaikkea ei tarvitse osata tai yrittää selvittää itse. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä voi olla neuvonantajana myös ostotilanteessa tai auttaa tarjouksen ehtojen muotoilussa.

Millaisissa tilanteissa olet käyttänyt palvelua ensimmäisten kauppojen jälkeen?

”Olen hyödyntänyt Johannaa neuvonantajan roolissa useammankin kerran ja myös ikäänkuin ostoagendalla, jolloin hän on etsinyt kohteita puolestani ja auttanut niiden hinnoittelussa ja neuvotteluissa. Koen, ettei kiinteistönvälittäjän konsultaation ostaminen eroa juuri muiden palveluiden ostamisesta. Lisäarvoa on tuonut myös se, että olen kokenut asiantuntija-avun olevan aina puhelinsoiton päässä.”

Kenelle tai milloin suosittelisit kiinteistönvälittäjän asiantuntijapalvelua?

”Jokaiseen tilanteeseen tai kauppaan ei toki ole tarvetta konsultoida ammattilaista. Sanoisin, että erikoisemmissa, normaalia monimutkaisemmissa tai laajemmissa kokonaisuuksissa oman selustan turvaaminen on tärkeää. Selkeissä ja yksinkertaisissa tilanteissa ei erityisasiantuntijuudelle ole välttämättä tarvetta. Itse olen kokenut hyödyn olleen aina suurempi kuin maksettu hinta, vaikkei toki varmuuden tunteelle koskaan tarkkaa hintalappua voidakaan antaa.”

Lämmin kiitos asiakkaallemme kokemuksien jakamisesta ja siitä, että olet luottanut juuri Ettaan ja Johannan ammattitaitoon. Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä aiheeseen liittyen tai haluaisit keskustella siitä lisää, olemme täällä puhelinsoiton päässä. 

Johanna Willberg on yksi Etta LKV:n perustajajäsenistä, jolla pitkä ja erittäin monipuolinen kokemus kiinteistönvälitysalasta sekä erilaisista kohteista ja asuntokaupan erityispiirteistä. Jos etsit itsellesi kumppaniksi asiantuntevaa ammattilaista, suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan Johannaan. 

Johanna Willberg, Ylempi kiinteistönvälittäjä, YKV, LKV, kaupanvahvistaja | 0400 410 248 | johanna.willberg@ettalkv.fi

Tutustu palveluihimme tarkemmin täällä.