Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

21.9.2023

Millainen Länsikeskus on asuinalueena?

Länsikeskus on yksi Turun mielenkiintoisimmista asuinalueista. Sijainti vain muutaman kilometrin päässä Turun keskustasta, kattavat lähipalvelut sekä monipuoliset ulkoilumahdollisuudet tarjoavat asukkailleen kaiken tarvittavan. Tässä jutussa tutustumme alueeseen pintaa syvemmälle ja toivomme, että siitä olisi mahdollisimman paljon apua erityisesti niille, jotka pohtivat sopivaa sijaintia uudelle kodilleen. Monta kertaa aluetta vaihtaessa tulee pohtineeksi muun muassa sellaisia asioita, kuten liikenneyhteyksiä, naapuruston ikäjakaumaa, palvelutarjontaa ja mikä tärkeintä: tunnelmaa.

Sijainti ja liikenneyhteydet

Länsikeskus on yksi Turun yhdeksästä suuralueesta ja sen rajojen sisällä on yhteensä seitsemän eri kaupunginosaa (Kähäri, Mälikkälä, Pitkämäki, Pohjola, Raunistula, Runosmäki, Ruohonpää, Teräsrautela, Vätti). Alue sijaitsee lähellä keskustaa, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka työskentelevät tai opiskelevat kaupungin keskustassa, mutta haluavat vetäytyä kuitenkin työpäivän päätteeksi hieman vilinän ulkopuolelle. Täältä on erinomaiset julkiset liikenneyhteydet ja myös rautatieasemalle kulkeminen on täältä helppoa. Tällaiset asiat tekevät arjesta sujuvaa myös asukkaille, jotka eivät halua omistaa omaa autoa ja liikkuminen täällä asuvalla onnistuukin näppärästi myös pyörällä ja kävellen.

Palvelutarjonta

Länsikeskus tarjoaa todella monipuoliset palvelut asukkailleen. Alueella on useita päivittäistavarakauppoja, apteekkeja, kahviloita, ravintoloita ja lukuisia erikoisliikkeitä urheilusta lastentarvikkeisiin, joten keskustaan ei suinkaan ole tarve niiden puolesta erikseen lähteä. Harrastusmahdollisuuksia alueelta löytyy takuulla jokaiseen makuun olipa oma laji sitten tennis, uinti tai jääkiekko. Lähistöltä löytyy myös Turun oma vesipuisto JukuPark. Luonto ja hyvät ulkoilumaastot saavat asukkailtaan jatkuvasti kiitosta ja niihin onkin alueella panostettu todella hyvin.

Millaisia koteja Länsikeskuksessa on tarjolla?

Länsikeskuksessa 74% asunnoista on kerrostalokoteja ja loput pientaloasutusta. Alueella on monen ikäistä- näköistä ja -kokoista asuntoa. Täällä voit asua uudenkarheassa kerrostalokodissa, tilavassa omakotitalossa tai viihtyisässä rivitaloyhtiössä. Valinnanvaraa nimittäin löytyy! Noin 60% alueen asukkaista on omistusasujia ja 40% asuu kodeissaan vuokralla.

Naapurusto

Talouden keskikoko Länsikekuksessa on 1,8 joka selittyy hyvin sillä, että alueella on runsaasti myös pieniä kerrostaloasuntoja. Alueella viihtyy niin nuoret opiskelijat, työikäiset, lapsiperheet kuin eläkeläisetkin. Lapsiperheitä alueella on 17% ja asukkaiden keski-ikä on 45 vuotta.

Kaiken kaikkiaan Länsikeskus on houkutteleva asuinalue monipuolisten palveluiden, hyvien liikenneyhteyksien ja viihtyisän ympäristö ansiosta. Alue tarjoaa tasapainon kaupunkielämän ja luonnonläheisyyden välillä, joka on monille se tärkein kriteeri tänne muuttaessa.

Lähteet: Etuovi.com. Kaikki kuvat: Photoworks / Aki Aro