Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

5.11.2019

Virtuaalikalustus avuksi tyhjän asunnon myyntiin

Oletko joskus hypännyt asuntoilmoituksen ohitse siksi, että tila vaikuttaa pieneltä, etkä oikein hahmota, miten sen saisi toimimaan arjessa kalusteiden kanssa? Niin mekin. Etenkin pienemmissä tiloissa mittasuhteiden hahmotus on todella hankalaa tyhjän huoneen kuvan perusteella, sillä silmälle ei löydy oikein mitään vertailukohtaa tai perspektiiviä.

3D-kalustuksella tilantuntu on helpompi hahmottaa

Lähtökohtaisesti melkein kaikki tilat näyttävät tyhjältä pienemmältä kuin kalustettuna. Tästä syystä olemme ottaneet avuksemme virtuaalikalustuksen joihinkin myytäviin kohteisiimme, jossa koemme sen olevan eduksi asuntoilmoituksen katsojille ja kiinnostuneille ostajille. Virtuaalikalustuksen tavoite ei ole peitellä asunnon pintoja tai omaa henkeä, vaan päinvastoin! 3D-kalustuksella saadaan tila hahmottumaan juuri sellaisena, kuin se kalusteiden kanssa olisi. Näin silmät erottavat selkeämmin, mitä kaikkea huoneeseen mahtuu ja millainen tilantuntu siellä vallitsee.

Vilhonkadun kolmion avokeittiö ja olohuone kalustettuna. Katso myynti-ilmoitus täältä.
Vilhonkadun kolmion avokeittiö ja olohuone ilman kalusteita.

Yllä olevassa esimerkkikuvissa on pohjalla täysin sama tila ja kuva. Jo ensisilmäyksellä on helppo huomata, miten suuri vaikutus virtuaalikalustuksella on tilan hahmottamisen kannalta.

Myynti-ilmoituksissa käytämme aina kuvasta sekä tyhjää, että kalustettua versiota. Näin ei myöskään jää epäselväksi ilmoituksen katsojalle, että kohde on tyhjä ja kaikki pinnat ovat myös selvästi esillä (mallinnokset ovat nimittäin tänäpäivänä häkellyttävän aidon oloisia). Usein asunnosta valitaan 1-3 huonetta, joihin kalusteet mallinnetaan oikeissa mittasuhteissa.

Makuuhuoneen tunnelma virtuaalikalustuksen jälkeen.
Tyhjänä sama tila näyttää todellisuutta pienemmältä.
Kompaktin kokoinen makuuhuone näyttää todellisen potentiaalin kalustettuna.
Tyhjänä saman tilan mahdollisuudet kalustuksen ja ilmavuuden suhteen ei pääse oikeuksiinsa.

Kannattaako kaikkiin asuntoihin ottaa virtuaalikalustus?

Ei. Kuten alussa jo mainitsimmekin, tarkoitus ei ole peitellä mahdollisesti kuluneita pintoja ja asunnon omaa henkeä. Joissakin kohteissa saattaisi nimittäin käydä niin, että kuva antaisi kalustettuna liian optimistisen vaikutelman asunnon kunnosta. On tottakai paljon myös hyväkuntoisia kohteita, joihin emme virtuaalikalustusta koe tarpeelliseksi. Tällaisia ovat selkeän pohjaratkaisun omaavat asunnot ja sellaiset, joissa tilantuntu on jo tyhjässä kuvassa helppo hahmottaa.

Asiantuntijamme osaavat arvioida tilanteen aina tapauskohtaisesti ja myyjänä voit olla varma, että kerromme avoimesti, mikä olisi juuri sinun asunnollesi paras tapa edetä. Ostajana taas voit luottaa siihen, että ilmoituksen kuvat ja asunnon todellinen kunto vastaavat aina toisiaan.

Haluaisitko kysyä asiasta jotakin? Meille saat laittaa viestiä vaikka samantien. Jos sinulla on tyhjäksi jäänyt asunto ja pohdit, miten sen myynti olisi parasta hoitaa, olemme tottakai käytettävissäsi. Voit kutsua meidät maksuttomalle arviokäynnille soittamalla numeroon 040 147 3322 tai laittamalla viestiä info@ettalkv.fi. Kerromme käynnillä paitsi kotisi tämänhetkisen arvon, myös myyntiaika -odotuksen, sekä sen tavan, jolla uskomme pääsevämme yhdessä parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen.

Löydät tiimiesittelyn ja välittäjiemme yhteystiedot osoitteesta www.ettalkv.fi/tiimi