Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

10.2.2020

Huoletonta asumista uudessa kodissa – miksi ostaisit uudiskohteen?

As Oy Naantalin Taso valmistuu 02/2020 Naantalin merelliseen Karjaluotoon. Laadukas rivitaloyhtiö hipoo arkkitehtuuriltaan täydellisyyttä ja on energiatehokkuudeltaan erinomainen. Katso tarkemmat tiedot vapaista asunnoista täältä.

Mikä on uudiskohde ja onko sellaista turvallista ostaa?

Olet ehkä törmännyt myynti-ilmoituksissa sanoihin uudistuotanto ja RS-järjestelmä. Uudiskohde tarkoittaa rakenteilla olevaa tai vasta valmistunutta asuntoa, joka otetaan asumiskäyttöön ensimmäistä kertaa uudis – tai korjausrakentamisen jälkeen. Uudiskohde voi olla mikä tahansa asunto: omakotitalo, paritalo, kerrostalo tai rivitalo. 

Uudistuotannosta ostaminen jo rakennusvaiheessa on turvallista, koska ostajan ja yhtiön hyväksi on kehitetty RS-järjestelmä.  Sen olennainen osa on vakuudet, jotka perustajaosakkaan on talletettava pankkiin konkurssin ja rakennusvirheiden varalta. Rakentajan on kuitenkin korjattava  mahdolliset viat ja puutteet omalla kustannuksellaan.  Käytännössä RS-järjestelmä varmistaa kohteen rakentamisen suunnitelmien mukaan. On syytä olla tarkkana, sillä kaikki uudiskohteet eivät ole RS-järjestelmässä mukana.

06/2020 valmistuva kuuden asunnon rivitaloyhtiö As Oy Raision Joutsen rakentuu upealle tontille kalliomaaston ja ikivihreän havumetsän reunalle. Rakenteilla olevat asunnot ovat kooltaan 73-91m2 ja yhtiössä on sekä kolmioita, että neliöitä. Tutustu kohteisiin tarkemmin täällä.

4 hyvää syytä uudiskohteen ostamiseen

  1. Jos olet ostajana jo hyvissä ajoin mukana, niin voit vaikuttaa tulevan kotisi materiaalivalintoihin ja näin saat tehtyä oman näköisen kodin. Rakennuttajien valikoimat ovat nykyään hyvät ja tarkkaan mietityt, toki muitakin vaihtoehtoja voi käyttää. Muutostöistä ja niiden kustannuksista tehdään laskelmat, mitkä ostaja joko hyväksyy tai jättää käyttämättä.
  2. Asumisen kustannukset ovat tiedossa vuosiksi eteenpäin. Uudistuotannossa voit huoletta asua ilman pelkoa putkiremontista tai muistakaan isoista korjauksista. Kaikki on uutta ja modernia, ei edes pintaremonttia, eikä murhetta kosteusvaurioista. 
  3. Nykynormien mukaiset rakenteet takaavat asumismukavuuden mm. äänieritys on hyvä ja nykyaikainen tekniikka on osa arkeasi.
  4. Uudiskohde tarjoaa asuntosijoittajallekin hyvän vuokratuoton, sillä nykyihminen arvostaa laadukasta asumista ja moni on valmis maksamaan enemmän vuokraa uudesta asunnosta.
As Oy Lyhdynkantajan ekologiset kodit edustavat modernia asumista CLT-rakenteisessa puukerrostalossa, joka tekee kunniaa miljöön tunnelmalle ja sen historialle. Joulukuussa 2019 valmistuneista asunnoista vielä osa on vapaana. Tutustu kohteeseen tarkemmin täällä.

Välittäjän vinkit uudiskohteen ostamiseen

Asunnon hintaa miettiessä pitää muistaa, että vaikka myyntihinta tuntuu edulliselta, niin asunnon kokonaishinta koostuu myyntihinnasta + velkaosuudesta. Tulee myös huomioida vuokratontin osuus asunnon hinnassa. Vuokraosuuden niin kuin velkaosuudenkin voi toki maksaa kokonaisuudessaa pois, tai niitä voi maksaa pois kuukausittain maksettavana rahoitusvastikkeena ja tonttivuokrana. 

Olet ehkä löytänyt kiinnostavan uudiskohteen, mietit kannattaako siihen lähteä mukaan ja onko se varmasti juuri oikea kohde sinulle? Ennakkomarkkinoinnissa punnitaan kohteen haluttavuus, eikä ennakkomarkkinoinnin aikana tehdyt varaukset ole ostajia ja myyjiä sitovia, joten sinulla on hyvin aikaa miettiä päätöstäsi. RS-kohteissa projektiin lähdetään vasta, kun rakentamiselle asetettu varausaste on saavutettu.

Meilläkin Ettalla on tällä hetkellä monta upeaa uudiskohdetta myynnissä ja uusia kohteita on koko ajan tulosssa.  Mikäli etsit huoletonta nykyaikaista asumista, uudistuotanto voisi olla vaihtoehto sinulle. Kerromme mielellämme lisää uudiskohteistamme ja RS-kaupasta. Voit olla yhteydessä kaikkiin välittäjiimme mieltä askarruttavissa kysymyksissä.

Kaikki kohteemme löydät osoitteesta ettalkv.fi/kohteet/

Vinkit juttuun antoi: Kirsi Pursiainen, YKV, LKV