Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

2.12.2021

Tutustu meidän tiimiin: Maarit Rantala, LKV, LVV, BBA, FM

Tässä juttusarjassa tutustumme Ettan tiimiin tarkemmin ja pääset lukemaan miten me itse asumme ja mitkä asiat ovat tärkeitä meille työn lisäksi. Kerromme teille myös omista asumisen haaveistamme tulevaisuudessa, arjestamme, vapaa-ajastamme, sekä siitä miten me työskentelemme kotona. Tänään hyppäämme Maaritin matkaan ja suuntaamme Ispoisiin. Tervetuloa mukaan!

Maarit on asunut nykyisessä kodissaan Ispoisissa jo lähes kymmenen vuoden ajan.

Millainen on kotinne tarina ja miten päädyitte asumaan juuri tänne?

”Kotimme on 1965 rakennettu rivitalokoti Ispoisissa.  Kävimme katsomassa erästä toista asuntoa tästä samasta yhtiöstä ja ihastuimme pohjaratkaisuun, autotalliin, huonekorkeuteen sekä sijaintiin. Tuota asuntoa emme kuitenkaan ostaneet, mutta muutamien mutkien kautta teimme kaupat nykyisestä asunnostamme ja remontoimme sen osin ammattilaisten ja osin omin hartiavoimin.  Olemme asuneet nykyisessä kodissamme vuodesta 2012.”

Kodin asukkaat ja perhe

”Täällä asuvat minun lisäkseni 10 ja 11 -vuotiaat tyttäremme, aviopuolisoni ja  pian viisi vuotta täyttävä koiramme Lucy.”

Lucy-koira pitää huolen siitä, että arkisesta hyötyliikunnasta ei tule joustettua.

Miten vietät vapaa-aikaasi ja aiotko pitää vapaata joulun aikana?

”Seurailen asuntomarkkinoita ja uusia myyntikohteita työn ulkopuolellakin varsin intensiivisesti. Varsinkin oman  kulmakunnan ja lähialueiden  asuntotarjonta ja- hinnat kiinnostavat kuten myös myyntiajat. Kaupungin asumiseen liittyvät päätökset (esim. kaavoitus, rakentaminen, investoinnit ) kuuluu myös asioihin joiden seuraamista pidän tärkeinä, niin yksityishenkilönä, kuin  työni puolesta. Olen huomannut, että kun tuntee ja tietää oman alueensa superhyvin, on helpompi asiakkaidenkin luottaa, että myynti ja markkinointi tulee tehtyä tehokkaasti ja asiantuntevasti.

Vapaa-aikani kuluu kesäisin kotosalla puutarhassa ja liikkuen säännöllisen epäsäännöllisesti. Lucy-koiramme kanssa tulee myös lenkkeiltyä ja touhuttua aktiivisesti. Kotimme lähistöllä, Ispoisten uimarannalla on talviuintipaikka, jossa tykkään käydä uimassa ja saunomassa läpi vuoden. Jouluna vietämme aikaa kotona ja välipäivät rauhoitamme perheen yhdessäololle”.

Missä työskentelet, kun olet kotona?

”Useimmiten työskentelen kotona työpöydän ääressä tai sohvalla. Myös keittiön baaritiskillä tulee tehtyä töitä etenkin silloin, kun on jo jonkin aikaa istunut ja haluaa nousta hetkeksi seisomaan.”

Mitkä ovat kolme parasta asiaa nykyisessä kodissasi?

1. Takka. Rakastan takkatulta. Vaikka meillä on kaukolämmitteinen koti, niin takkatuli antaa tunnelmaa ja sen ääressä istuminen on melkein meditatiivista.

2. Sijainti. Kaupungin läheisyys, lasten koulu (ja ennen päiväkoti),  lähikauppa, apteekki ja bussiyhteys ihan lähellä.

3. Takapiha. Itseoppineelle hortonomille metsän reunassa oleva suurehko oma takapiha on antanut mahdollisuuksia kokeilla erilaisia istutuksia ja oppia samalla mikä kasvi kestää ja kasvaa missäkin. Rakastan myös kesäkukkia ja keväällä sipulikukkien nousun odotusta. Etupihalla istutin tänä syksynä uuden rykelmän narsisseja ja krookuksia. Nyt vain toivon, ettei myyrät ja jänikset käy apajilla. Näin on päässyt käymään yhtenä vuotena.

Millaisia kotiin tai asumiseen liittyviä haaveita sinulla on tulevalle vuodelle?

”Haluaisin uusia keittiön kaappien ovet ja välitilan. Nykyiset ovet oli valinnut edellinen omistaja, eivätkä ne oikein koskaan ole ollut makuumme. Toiseksi olisi aika päivittää kylpyhuone ja sauna 1980 luvulta tähän päivään. Haaveissa olisi sellainen spa-tunnelmainen tila.”

Kutsu Maarit arviokäynnille sinun kotiisi ja ota askel kohti uusia kotiunelmia.
Maarit Rantala, LKV, LVV, BBA, FM / maarit.rantala@ettalkv.fi / 044 375 8603

Jutun kuvat: Katri Haavisto / Sielukasmedia ja Maaritin kotialbumi