Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

29.9.2020

Tutustu meidän tiimiin 6/9: Annika Mero, LKV, KiAT

Tässä juttusarjassa tutustumme Ettan tiimiin tarkemmin ja pääset lukemaan miten me itse asumme ja mitkä asiat ovat tärkeitä meille työn lisäksi. Kerromme teille myös omista asumisen haaveistamme tulevaisuudessa, arjestamme, vapaa-ajastamme, sekä siitä miten me työskentelemme kotona. Tervetuloa mukaan!

Annikan perhe muutti Turkuun vuonna 2007. Nykyisen kodin Uittamolta he löysivät noin vuosi tämän jälkeen. Perhe on asunut useampaan otteeseen myös ulkomailla.

Millainen on kotinne tarina ja miten päädyitte asumaan juuri tänne?

”Muutimme Helsingistä Turkuun vuonna 2007 ja asuimme aluksi armeijan vuokra-asunnoissa, jotka olivat juuri remontoitu Turkuun siirtyvää Merivoimien esikunnan henkilöstöä ajatellen. Nykyiseen kotiimme päädyimme asumaan vuonna 2008, kun satuin huomaamaan iltakävelyllä kivan näköisen rivitaloyhtiön Uittamolla, joka oli rakkautta ensi silmäyksellä, jolloin päätimme laittaa samantien silloisen Helsingin kotimme myyntiin.

Olemme muuttaneet vuosina 2000-2020 yhteensä 14 kertaa, joten kokemusta on kertynyt eri asumismuodoista. Silti jokainen muuttokerta on ollut yhtä jännittävä. Ensimmäinen muuttomme perheenä ulkomaille oli vuonna 2002, jolloin asuimme yhteensä vuoden Israelissa ja Syyriassa, mieheni toimittua Yk:n sotilastarkkailijana. Olen kiitollinen ainutlaatuisesta mahdollisuudesta asua ja kokea Lähi-Idässä usein vastakkain olevat kulttuurit molemmilta puolilta. Molemmissa maissa tapasimme avuliaita ja ystävällisiä ihmisiä ja oli hienoa havaita, että olemme kaikki pohjimmiltaan samanlaisia kulttuurieroista huolimatta.

Vuosina 2012-2015 asuimme New Yorkissa, mieheni YK päämajakomennuksen ajan. Kaunis omakotitalomme oli New Jerseyn, eli ”Garden Staten” puolella, reilun puolen tunnin matkan päässä Manhattanilta. New York City on aivan uskomaton paikka, johon ei koskaan kyllästy (”city that never sleeps”), mutta olipa myös ihanaa jättää miljoonakaupungin melskeet taakse, ja rauhoittua omalla takapihalla. Vuosina 2017-2018 asuimme vielä lyhyen, vuoden pätkän Washington DC:ssä, mieheni Yhdysvaltain komennuksen takia. Tämän jälkeen olemme pysyneet toistaiseksi Turussa, ja hyvä näin! Minulla on muuttojen jäljiltä laaja välittäjien kontaktiverkosto niin Euroopassa, kuin Yhdysvaltain Itärannikollakin, joten otathan yhteyttä, mikäli haluat neuvoa ulkomaille muuttoa varten.

Näinä ulkomailla asuttuina vuosina kotimme on ollut joko kerrostalo, rivitalo tai omakotitalo, aina tarpeidemme mukaan. Kaikesta huolimatta sijainti on ollut oikeastaan tärkein kriteeri, vaikkakin toisissa maissa sijainnilla tarkoitetaan turvallisuutta, kun taas me suomalaiset saamme nauttia (lähes) täydestä turvallisuudesta oli asunnon sijaintimme missä tahansa!”

Kodin asukkaat ja perhe

”Perheeseemme kuuluu merivoimissa palveleva mieheni Tuomo, sekä pojat Tommi 20v ja Toni 14v. Perheemme miehistä jo kaksi on Merivoimissa, sillä esikoisemme muutti viime vuodenvaihteessa omaan asuntoon ja on tällä hetkellä armeijassa Rannikkolaivastossa, Turun Pansiossa. Onneksi ainakin yksi poika on vielä kanssamme kotona. Reipas teinipoika harrastaa purjehdusta, jalkapalloa ja joskus golffia isän ja äidin kanssa. Poikamme ovat käyneet, tai käyvät parhaillaan englanninkielistä kv- koulua.”

Miten vietät vapaa-aikaasi?

”Vapaa-aika minulla kuluu pääosin urheilun merkeissä. Urheilu on aina kuulunut elämääni, se on ollut elämäntapa jo lapsuuden voimisteluharrastuksista alkaen. Aloitan usein päiväni aamutreenillä muun muassa heiluttelemalla kahvakuulia kotimme alakerrassa. Lempiharrastuksiini kuuluu golf, maantiepyöräily sekä jalkapallo. Jalkapalloa pelaan tällä hetkellä KaaPS:issa, Kaarinan palloseurassa naisten harrastesarjassa. Aivan mahtava porukka!”

Missä työskentelet, kun olet kotona?

”Jos työskentelen kotona, niin yleensä avaan koneeni ruokasalin pöydälle, josta voin ihailla maisemia isoista ikkunoista. Kun vanhin poikamme Tommi muutti pois kotoa, niin tein hänen huoneestaan kotitoimiston. Vaikka olo onkin joskus haikea ”linnun” lennettyä pesästä, olen oikein tyytyväinen omaan työhuoneeseen, siitä tuli mielestäni oikein viihtyisä! Välillä tulee tehtyä töitä enemmänkin kotona, sillä tätä välittäjän työtä voi hyvin tehdä vaikka missä, ja usein kelloon katsomatta. Tyytyväinen asiakas on minulle se kaikkein tärkein juttu, siksi pyrin vastaamaan ja olemaan käytettävissä koko ajan. Välittäjän on mielestäni ansaittava luottamuksensa kaikissa tilanteissa – ja joka kerta uudelleen. Tykkään työstäni ja joskus saattaa tuntua, että innostun uudesta kohteesta jopa yhtä paljon kuin asiakkaat itse. 

Viikolla tulee käytyä toimistollakin aika usein, oikeastaan päivittäin. Vaikka luonnollisesti Korona-aika on tuonut siihenkin omat rajoitteensa. Toimistomme on niin kaunis, että sinne on aina kiva mennä tekemään töitä ja tapaamaan sekä asiakkaita, että kollegoita.”

Mitkä ovat kolme parasta asiaa nykyisessä kodissasi?

”Ehdottomasti parasta nykyisessä kodissamme on sijainti meren läheisyydessä ja sopiva matka Turun keskustaan. Isot, 70-luvun aikakaudelle tyypilliset ikkunat, tilavat huoneet, Atrium-terassi jossa voi olla omassa rauhassa, nauttia auringosta, grillailla jne…Rakastan kun on paljon tilaa ja valoa ympärillä.”

Millaisia kotiin ja asumiseen liittyviä haaveita sinulla on?

”Taloyhtiössä kaadettiin aika lailla puita tänä keväänä. Kaupungin luvilla tehty puustonhoito oli usean taloyhtiön asukkaan pitkäaikainen haave, ja se loi asunnot vieläkin valoisammiksi.

Haaveilen saunaosastomme remontista, ehkä siihen joku päivä on aikaa (ja rahaa). Viimeisetkin taulut pitäisi saada seinille, mutta yleensä juuri kun viimeiset reiät on tehty seinään ja taulut ripustettu, niin sitten onkin taas muutto edessä johonkin päin maailmaa. Ehkä sittenkin jätän nuo viimeiset muutamat taulut laittamatta, ainakin vielä hetkeksi….”

Tyytyväinen asiakas on Annikalle kaikki kaikessa ja siksi hän pyrkii vastaamaan ja olemaan käytettävissä koko ajan ajasta ja paikasta riippumatta.

Oletko ehtinyt lomailemaan kuluneen kesän ja syksyn aikana?

”Kesä meni pitkälti töitä tehdessä. Olen kiireiseen kesääni tyytyväinen ja on ollut ihanaa olla osana monen ihmisen kotihaaveissa. Syyskuussa kävin nauttimassa pohjoisen luonnosta ystäväni kanssa ja pidin siinä samassa pienen loman. Golfia pääsin pelaamaan kesäiltaisin, vaikkei varsinaista lomaa ollutkaan. Suomen valoisat kesäillat ovat ihania kun voi lähteä kiertämään vaikka illalla kello kahdeksan jälkeen.”

Kutsu Annika arviokäynnille sinun kotiisi ja ota askel kohti uusia kotiunelmia.
Annika Mero, LKV, Kiat / annika.mero@ettalkv.fi / 040 588 5054

Jutun kuvat: Aki Aro, Photoworks