Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

6.7.2020

Tutustu meidän tiimiin 4/9: Johanna Willberg, YKV, LKV

Tässä juttusarjassa tutustumme Ettan tiimiin tarkemmin ja pääset lukemaan miten me itse asumme ja millaisista asioista nautimme työn vastapainona. Kerromme teille myös omista asumisen haaveistamme tulevaisuudessa, arjestamme, vapaa-ajastamme, sekä siitä miten me työskentelemme kotona. Tervetuloa mukaan!

Millainen on kotinne tarina ja miten päädyitte asumaan juuri tänne?

”Kotimme sijaitsee Naantalissa meren rannalla. Mieheni vanhemmat ostivat tontin jo 1950-luvulla. Alun perin paikka on toiminut kesämökkinä, mutta vuonna 2015 rakensimme sinne omakotitalon. Aikaisemmin olemme asuneet myös Raisiossa ja Turussa. Olemme kokeilleet kaikenlaisia asumismuotoja: puutaloasunto Sirkkalankadulla, jugend-kerrostalo Puolalanpuistossa, rivitalokoti Westparkissa ja pari omakotitaloakin Raisiossa. Kaikissa on ollut oma viehätyksensä ja omat parhaat puolensa.”

Johannan perheeseen kuuluu mies ja kaksi aikuista lasta. Kolme koiraa ovat myös tärkeä osa perhettä.

Kodin asukkaat ja perhe

”Tällä hetkellä asumme kahdestaan mieheni ja kolmen koiran kanssa. Aikuiset lapsemme opiskelevat ja asuvat jo omillaan, mutta tarpeen tullen asustelevat meidän rantasaunassa. Se onkin nykyään ahkerassa käytössä väliaikaismajoituksena.”

Miten vietät vapaa-aikaa?

”Kesällä vapaa-aika kuluu pääsääntöisesti veneillessä. Keväällä ostimme SUP-laudat ja nyt on tullut harjoiteltua menoa niidenkin kanssa. Kolme koiraa vaativat aika paljon huomiota, joten se lohkaisee ison osan vapaa-ajasta. Koirien kanssa ulkoilu on kuitenkin erittäin hyvää vastapainoa arjen kiireille. Puutarhatöissä viettäisin myös mielelläni enemmänkin aikaa. Puutarhanhoito on paitsi rentouttavaa, myös erittäin palkitsevaa.

Aloitan lähes jokaisen päivän sulan veden aikaan aamuuinnilla omassa rannassa. Vapaa-aika on aika kortilla, mutta pyrin kuitenkin lenkkeilemään ja harrastamaan muuta liikuntaa säännöllisesti oman hyvinvoinnin ja jaksamisen vuoksi. Muutaman kerran vuodessa pyrimme myös matkustamaan ulkomaille. Tänä vuonna korona kuitenkin valitettavasti muutti jo tehtyjä suunnitelmia ja pari sovittua matkaa peruuntui. Toinen olisi ollut tyttären valmistujaiset Oxfordissa juhannuksen aikaan.”

Missä työskentelet kun olet kotona?

”Teen paljon töitä kotona, erityisesti aamuisin ja iltaisin. Itseasiassa lähestulkoon jokainen aamu tulee aloitettua töiden tekemisellä kotona. Useimmiten illalla tarkastan vielä koneella muiden välittäjien kauppakirjoja tai teen omia.

Työpisteenäni toimii yleensä ruokahuoneen pöytä, johon saan levitettyä paperit rauhassa. Tykkään tehdä siinä töitä ja katsella samalla rauhoittavaa merinäkymää. Minun on onneksi helppo sulkea ympärillä oleva hälinä ajatuksieni ulkopuolelle, joten muun perheen häärääminen ei minua kotona työskennellessä häiritse. Lämpiminä aikoina voin istua läppärin kanssa myös lasiterassilla. Kesäisin ja loma-aikaan tulee tehtyä töitä paljon myös veneeltä käsin. Onneksi tänä päivänä työskentely onnistuu helposti melkein missä ja milloin vain.”

Kolme parasta asiaa nykyisessä kodissasi?

”Nykyisessä kodissa ehdottomasti parasta on sijainti meren rannalla. Talo on suunniteltu meille kahdelle aikuiselle, joten tilaa ei ole liikaa vaan juuri sopivasti. Lisäksi matkaa Turkuun toimistolle on vain 15 km.”

Millaisia kotiin ja asumiseen liittyviä suunnitelmia sinulla on tälle tai ensi vuodelle?

”Omakotitalossa asuessa ympärillä riittää aina tekemistä ja paranneltavaa. Mieheni on rakentanut viime aikoina ahkerasti terasseja ja laitureita. Tämän vuoden toivomuslistalla on vielä pergola yhdelle terassille ja rannassa vähän lisää terassin jatkoa. Myös piha kaipaa vähän kohennusta, mutta jää odottamaan naapuritontin rakentamista ennen tämän projektin aloittamista. ”

Mitä odotat tältä kesältä?

”Kesän vapaa-aika kuluu pääosin veneilyn parissa. Pari ulkomaan matkaa jäi keväältä toteutumatta, joten nyt nautimme kotimaan upeasta saaristosta.”

Kutsu Johanna arviokäynnille sinun kotiisi ja ota askel kohti uusia kotiunelmia.
Johanna Willberg, YKV, LKV / johanna.willberg@ettalkv.fi / 0400 410 248

Jutun kuvat: Aki Aro / Photoworks