Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

22.6.2020

Tutustu meidän tiimiin 3/9: Mirka Laakso, KiAT

Uudessa juttusarjassa tutustumme Ettan tiimiin tarkemmin ja pääset lukemaan miten me itse asumme ja mitkä asiat ovat tärkeitä meille työn lisäksi. Kerromme teille myös omista asumisen haaveistamme tulevaisuudessa, arjestamme, vapaa-ajastamme, sekä siitä miten me työskentelemme kotona. Tervetuloa mukaan!

Mirkan perhe muutti omakotitaloon Marttilaan yli kymmenen vuotta sitten.

Millainen on kotinne tarina ja miten päädyitte asumaan juuri tänne?

”Olemme muuttaneet Marttilaan vuonna 2008. Huomasimme talon myynti-ilmoituksen netissä ja kun pääsimme katsomaan taloa paikan päälle, näimme saman tien että tästä saisimme kodin, joka palvelisi meitä. Se oli sellainen ”rakkautta ensisimäyksellä” tilanne. Aikataulu oli tiukka, sillä normaalin arjen ja töiden lisäksi remontoimme talon itse suurilta osin lattiasta kattoon muuttovalmiiksi.

Kaupat tehtiin lokakuun lopussa ja päätin, että jouluksi olisi oltava valmista. Loppusiivous saatiin valmiiksi jouluaattoyönä kolmen aikaan. Talon valintaan vaikutti suurilta osin budjetti ja se, että halusimme ostaa nimenomaan remontoitavan talon. Toki myös pienen kunnan tuomat edut lasten kasvatuksessa vaikuttivat päätökseen.”

Mirka nauttii luonnon läheisyydestä ja koirien kanssa ulkoilusta.

Kodin asukkaat ja perhe

”Perheeseeni kuuluu mies, yksi lapsi ja kolme kultaistanoutajaa.”

Miten vietät vapaa-aikaa?

”Vapaa-aika ja arki kuluvat pitkälti perheen parissa. Koirien kanssa lenkkeillen, menevästä työstä ja arjen kiireistä rauhoittuen. Nautimme kotona olemisesta todella paljon ja siksi olemmekin pyrkineet tekemään kodista juuri meille sen pyhän paikan olla. Koti on ehdottomasti meidän perheen sydän ja tärkein tukikohta.”

Ovatko koirat vaikuttaneet joihinkin asumisen ratkaisuihinne?

”Kotona ollessamme he pyörivät mukana siellä missä muukin perhe. Yksin ollessaan koirien pääsy on kuitenkin rajattu vain yhteen huoneeseen. Rajattu tila rauhoittaa koiria ja samalla itselläkin on varmuus siitä, että koti on kunnossa sinne palatessa kun on selkeä tila, jossa koirat saavat olla.

Ihan ehdoton koiranomistajan vinkki on se, että koirien kanssa pääsee sisälle taloon kodinhoitotilan kautta, eli suoraan pesulle. Nyt kun vuodet ovat muuttuneet yhä märemmiksi niin se on ihan ehdoton asia, josta en olisi valmis luopumaan enää mistään hinnasta. Muutoin emme ole esimerkiksi materiaalivalinnoissa huomioineet koiria. Rakastamme ulkona olemista, joten takapihalla on paikka tietysti myös kaikille kolmelle koirallemme.”

Missä työskentelet kun olet kotona?

”Korona-ajan alkaessa ajatusmaailmani muuttui tämän asian tiimoilta jonkin verran. Teen nimittäin nykyisin enemmän töitä kotona. Reilu 90 km päivittäinen työmatka on laittanut ajattelemaan, että ehkä kaikkien asioiden takia ei tarvitse ajaa Turkuun asti joka päivä, vaan hoitaa ne keskitetysti tiettyinä päivinä ja aikoina. Ne asiat taas, jotka pystyn tekemään kotoa käsin on ainoastaan ekologista ja taloudellista hoitaa myös niin.

Nykypäivänä kun lähes kaikki toimii hienosti myös digitaalisesti, ei tuota ongelmia järjestellä monia asioita etänä. Kauppapäivät teen kuitenkin aina toimistolla ja uuden kohteen tietojen syöttämisen koen myös helpommaksi tehdä toimistopäivänä. Varsinaista kotitoimistoa minulla ei ole, vaan toimisto kulkee mukanani aina sinne missä kulloinkin parhaalta tuntuu. Toisinaan neuvotteluita hoidetaan sohvalla tai ruokapöydän ääressä ja sään salliessa myös ulkona terassilla. Onpahan joskus viety tarjousneuvotteluita maaliin myös kauppareissulla.”

Leevi-koira täytti juuri kolme vuotta ja on yksi Mirkan perheen kolmesta kultaisestanoutajasta.

Mistä asioista olet innostunut tänä kesänä?

”Pihan laittaminen on aina keväisin ja kesäisin itselläni numero yksi, niin myös tänä vuonna. Olen ehdottomasti kesäihminen henkeen ja vereen.Rakastan kukkia erityisen paljon (vaikkakin ne pitää olla helppohoitoisia). Tänä vuonna meillä vietetään myös pojan rippijuhlia ja olen todella iloinen siitä, että ne ajoittuvat vielä kesäaikaan. Toivottavasti kelit sallivat juhlien järjestämisen ulkosalla.

Olen nauttinut tänä keväänä ja alkukesänä myös ulkoilusta ja kiireettömässä ajassa eläminen on ollut tavallaan myös ihan mukavaa. On oppinut arvostamaan taas niitä elämän pieniä asioita kun ei ole koko ajan ollut liikenteessä aamusta iltaan.”

Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on ja aiotko pitää lomaa?

”Tämä kesä menee omalla painollaan ja vapaata pidän sen minkä pystyn. Varsinaista lomaa en varmaankaan pidä. Tänä vuonna emme myöskään matkustele koronan vuoksi, vaikkakin kotimaassa saatamme jossakin pyörähtää. Aion nauttia perheestä, kesästä ja yhteisestä ajasta töiden lomassa.”

Kutsu Mirka arviokäynnille sinun kotiisi ja ota askel kohti uusia kotiunelmia.
Mirka Laakso, Kiat / mirka.laakso@ettalkv.fi / 040 593 5664

Jutun kuvat: Aki Aro, Photoworks