Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

23.9.2021

Mistä tietää, että on tullut kotiin?

“Oi tässä se on! Tiesin heti, että tulin kotiin”. Olet varmasti kuullut jonkun sanovan näin. Moni tietää jo pihaan ajaessaan, että tässä on koti. Mikä sitten luo tuon tunteen, että on tullut kotiin? Tässä muutamia ajatuksiamme ja kokemuksiamme siitä, mitkä asiat ovat vaikuttaneet asiakkaiden reaktioon siitä, että koti on tuntunut omalta jo heti ensivisiitillä.

Tästä Kellonsoittajankadulla sijaitsevasta kodista hyväksyttiin ostotarjous muutamassa tunnissa myyntiin julkaisun jälkeen. Näytölle saapuvat asiakkaat ihastuivat oitis kodin ensivaikutelmaan ja asunnossa tehdyn remontin viimeisteltyyn lopputulokseen.

Ensivaikutelma

Kodin ensivaikutelma on tärkeä, sillä moni ostaa uuden kodin tunteella. Se mitä kävijä ensimmäisenä havainnoi, luo pitkälti vaikutelman ja tunnelman koko kodista. Tästä syystä asunnon myyjänä on hyvä panostaa tiloihin, jotka kohdataan heti asuntoon tai pihapiiriin astuessa. Tällaisia ovat esimerikiksi piha, ulko-ovi ja eteinen. Ja onhan se myös asukkaalle itselleen ihanaa astua paikkaan, jossa tulee tunne ”ihanaa tulla kotiin”.

Mikä luo hyvän vaikutelman?

Toisille wau -efekti syntyy väreistä, jollekin se on lämpö, valoisuus tai yleisesti kodin henki. Tunnelman luo jokaiselle eri asiat, joku tuntee sen kehollaan, toinen silmillään, jollekin se voi olla tuoksu. Monesti myös sanotaan, että kodissa on hyvä energia, mitä se sitten tarkoittaa? Energia tulee tilaan ovista ja ikkunoista, se miten vapaasti se pääsee virtaamaan vaikuttaa suuresti kodin energiaan ja tunnelmaan. Esineiden määrällä, kalusteiden sijoittelulla ja materiaaleilla on myös valtava vaikutus.

Tämä omakotitalo Liedossa houkutteli useita kiinnostuneita perheitä ensinäytölle. Huoliteltu pihapiiri ja kodin siisti yleisvaikutelma herätti paljon ihastusta kävijöissä. Tässä kodissa oli katsojien mukaan nimenomaan hyvä tunnelma ja henki.

Voiko ensivaikutelmaan luottaa?

Ensihurman harjallakin on syytä tutkia muitakin asioita mm. remontin tarvetta, itselle tärkeitä arvoja, kodin kunnossapidon työmäärää, mitä kodilta haluaa ja minkälaisia tiloja tarvitsee. Iso osa ihmisistä kuitenkin ihastuu tilaan ja tunnelmaan ja siksi ostettava uusi koti saattaa olla lopulta hyvin erilainen mitä alunperin ajatteli.

Ensivaikutelma kuitenkaan harvoin pettää, sillä oma intuitio kertoo paljon. Intuitioon on hyvä luottaa, kuunnella itseään ja olla myös rehellinen itselleen. Joskus käy niin että vaikka tunnelma on täydellinen, ei kodin tilat toimi omaan tarkoitukseen. Silloin on hyvä punnita mikä on tärkeintä, tunnelma vai käytännöllisyys. Jos kuuntelet itseäsi, tiedät vastauksen ja sen onko juuri tämä sinun koti, missä juuri sinulla on hyvä olla.

Rovastinkadun koti herätti valtavasti kiinnostusta jo lyhyessä ajassa. Hyvällä maulla toteutettu kokonaisuus oli paitsi laadukas, myös sijainniltaan haluttu. Tässäkin tapauksessa ensivaikutelma ja tulevien asukkaiden toiveet uudesta kodista kohtasivat täydellisesti, joten koti myytiin nopeasti myyntiin julkaisun jälkeen.

Tiedätkö, mitä haluat, mutta sellaista kotia ei ole myytävänä?

Etta LKV tiimi on saanut runsaasti kiitosta siitä, että kuuntelemme aidosti asiakkaan tarpeita ja toiveita. Toisinaan unelmakodin löytyminen vie aikaa enemmän kuin ajatteli ja siitä syystä nykyisin moni hyödyntää myös ostotoimeksiantoa. Tällöin etsimme sinun kriteerit täyttäviä kohteita puolestasi ja pääset tutustumaan myös sellaisiin koteihin, jotka eivät julkisesta myynnistä löydy. Jos tiedät mitä kodiltasi toivot, mutta sitä oikeaa ei vain tunnu löytyvän, lue ihmeessä lisää ostajan palveluista täältä. Autamme mielellämme sinua uuden – juuri sinulle täydellisen – kodin löytämisessä!