Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

12.2.2021

Miksi on hyvä käyttää kiinteistönvälittäjää?

Kiinteistönvälittäjä on asuntokaupan ammattilainen, jonka tehtävä on varmistaa, että kauppa sujuu lainmukaisesti ja puolueettomasti. Hyvä välittäjä osaa korostaa asuntosi parhaita puolia, joten voit saada kodistasi paremman hinnan, kuin mitä itse myymällä saisit. Kiinteistönvälittäjä on tukenasi koko prosessin ajan.

Etta LKV on turkulainen kiinteistönvälitystoimisto, jossa työskentelee kahdeksan asumisen ammattilaista. Voit huoletta luottaa käsiimme yhden elämäsi tärkeimmän omaisuuden myynnin. Hoidamme sen luotettavasti ja ammattitaidolla.

Millainen vastuu on kiinteistönvälittäjällä?

Välittäjän työtä on pitää koko paketti kasassa molempien osapuolien kannalta. Välittäjällä on aina selonottovelvollisuus, mikä tarkoittaa yhteydenpitoa moniin eri tahoihin ja varmistaa kohteen oikeat ja riittävät tiedot. Prosessin aikana tilanteet saattavat muuttua nopeastikin, tällöinkin on välittäjän vastuu selvittää asiat, jotta ostajat ja myyjät pysyvät tilanteen tasalla ja oikeat tiedot vaihtavat omistajaa ennen kuin mitään on allekirjoitettu.

Lue myös aiempi juttumme ostajan selonottovelvollisuudesta täältä.

Mitä asiakirjoja myyntiä varten tarvitaan ja tuleeko minun hankkia ne itse?

Välittäjän vastuuseen kuuluu hankkia kaikki myyntiä koskevat asiakirjat ja tiedot. Asunto-osakkeiden osalta välittäjä hankkii mm. isännöitsijäntodistuksen liitteineen, jotka sisältävät taloyhtiöstä oleelliset asiat sekä mahdolliset muut olemassaolevat asiakirjat kuten kuntotarkastus-/kosteusmittausraportin, asbestikartoituksen yms.

Kiinteistön osalta taas hankitaan virallinen tietopaketti, josta saadaan tiedot itse kiinteistöstä rasituksineen ja omistajatietoineen. Lisäksi esimerkiksi johtokartta, energiatodistus, loppukatselumuspöytäkirja ja rakennuspiirustukset, sekä mahdolliset muut asiakirjat kuuluvat niihin dokumentteihin, jotka välittäjä huolehtii osapuolien nähtäville. Molemmista myös selvitetään kaavatiedot, jotta on tiedossa mitä ympärille on tulossa, sekä mahdolliset tiedossa olevat kaavamuutokset ja niiden vaikutukset.

Kiinteistönvälittäjä hoitaa puolestasi paperityöt, markkinoinnin ja kaikki muut myyntiin liittyvät yksityiskohdat. Sinun tarvitsee vain siivota koti esittelyihin ja voit nauttia huoletta prosessista, sillä työtä tehdään silloinkin kun emme ole yhteydessä.

Hoidamme asuntokauppasi alusta loppuun luotettavasti ja ammattitaidolla.

Mitä välityspalkkio pitää sisällään?

Asunnon myyjän näkökulmasta välityspalkkion suuruus saattaa tuntua korkealta. On syytä kuitenkin tarkastella, mitä kaikkea välityspalkkio pitää sisällään. Meillä palkkioon sisältyvät kaikki tarvittavat asiakirjat, neuvot ja vinkit, niin myyjälle kuin ostajallekin. Stailaus, ammattikuvaajan valokuvat sekä aktiivinen markkinointi ovat erittäin tärkeä osa myyntityötä. Voit olla huoletta, sillä meillä ei tule yllätyksiä välityspalkkion päälle, vaan palkkiomme kattaa aina nämä kaikki. Hoidamme asuntokauppasi alusta loppuun luotettavasti ja ammattitaidolla. Meille jokainen koti on tärkeä ja yhden välittäjän sijasta lupaamme antaa koko tiimin osaamisen ja kontaktit käyttöösi.

Voinko itse valita ostajat ja miten tarjousneuvottelut etenevät?

Joskus mahdollinen ostaja löytyy myyjän kautta, tällöinkin tulee ostaja ohjata välittäjälle, jotta kaikki asiat tulee tehtyä asianmukaisesti. Normaalitilanteessa ostaja ottaa yhteyttä välittäjään, jättää tarjouksen ja kun tarjous on allekirjoitettu se annetaan myyjälle tiedoksi. Mikäli tulee useampi tarjousta, myyjä valitsee niistä sen mikä sillä hetkellä itselle tuntuu parhaimmalta. Myyjä saa aina päättää sen kenelle kotinsa haluaa myydä.

Miten pysyn ajantasalla myyntitilanteesta?

Hyvän välittäjän ominaisuuksiin kuuluu aktiivinen yhteydenpito asiakkaisiin, sillä on erityisen tärkeää, että myyjä ja ostaja pysyvät ajan tasalla. Olemme aktiivisesti yhteydessä asiakkaisiin puhelimitse, viestein, sähköpostitse ja kasvokkain keskustellen.

Toivottavasti näistä välittäjämme Mirkan vinkeistä on sinulle hyötyä. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä joko sähköpostitse info@ettalkv.fi tai puhelimitse 040 147 3322, missiomme on auttaa sinua toteuttamaan haaveesi niin, että tärkeimmästä päämäärästäsi tulee totta.

Vinkit juttuun antoi: Mirka Laakso, Asuntomyyjä, KiAT, LiAT