Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

1.6.2021

Asiakkaamme kertovat: ”Uusi ostaja löytyi kodillemme ilman julkista myyntiä ostotoimeksiannon kautta.”

Oletko joskus miettinyt, mitä ostotoimeksiannossa ihan oikeasti tapahtuu ja onko realistista päästä etenemään asuntokaupoissa ilman julkista myyntiä? Koska halutut kodit liikkuvat tällä hetkellä nopeasti, on yhä useampi ostaja valmis tekemään ostotoimeksiannon kiinteistönvälittäjän kanssa, jotta heillä olisi mahdollisuus päästä näkemään niitä kohteita, joita ei julkisessa myynnissä vielä ole. Myyjälle tämä voi parhaimmillaan tarkoittaa tilannetta, jossa kotia esitellään vain yhdelle aidosti juuri siitä kodista kiinnostuneelle ostajaehdokkaalle, joka on valmis maksamaan myös välityspalkkion. Tänään kerromme teille asiakkaidemme kokemuksia siitä, miten ostotoimeksianto sujui myyjän näkökulmasta kun ostaja kodille oli jo valmiiksi olemassa.

Ostotoimeksiannossa kiinteistönvälittäjä etsii kriteereihin sopivia kohteita asiakkailleen.
Ostotoimeksiannossa ostaja tekee sopimuksen kiinteistönvälittäjän kanssa ja sen oikean löytyessä maksaa myös välityspalkkion. Mikäli kotia ei löydy ennalta määritellyssä ajassa, ei asiakkaalle synny kuluja.

Miten päädyitte tarjoamaan kotianne ostotoimeksiannon tehneelle asiakkaalle?

”Olimme päättäneet myydä kotimme kevään aikana ja seurailimme aktiivisesti asuntomyyntiportaaleiden sivustoja, jotta pääsimme näkemään millainen asuntomarkkinatilanne tällä hetkellä on ja millaisia kohteita on tarjolla. Sattumalta mies huomasi sivuilla ”halutaan ostaa” kohdan, joka oli meille ennestään tuntematon. Huomasimme asuntoamme vastaavan ilmoituksen, ja soitimme saman tien Sanna Havialle.”

Kiinteistönvälittäjä Sanna Havia löysi asiakkailleen unelmakodin ostotoimeksiannon avulla.
Sanna Havia (LKV, KiAT) esitteli ostotoimeksiannon tehneille asiakkaille useampia kohteita, ennen kuin se oikea löytyi.

Millaisella aikataululla asiat etenivät ja millainen kokemus kodin myynti tällä tavoin oli?

”Ostajaehdokkaat olivat katsomassa kotiamme jo samana iltana kun olimme Sannalle soittaneet. Siitä muutaman päivän päästä saimme asunnostamme ostotarjouksen, jonka hyväksyimme ja nyt asuntokaupat on tehty! Myyjinä tämä oli meille erittäin mukava kokemus. Kaikki hoitui vaivattomasti; välittäjä esitteli kotimme kerran, eikä meidän tarvinnut lähteä myymään asuntoa ”isommalla mittakaavalla”, johon olisi kuulunut välittäjän etsiminen, asunnon kuvaaminen ja mahdollisesti useat näytöt ja niihin valmistautuminen. Säästimme myös ison summan rahaa, koska meidän ei tarvinnut maksaa välityspalkkiota.”

Voisitteko itse ajatella ostavanne asuntoa ostotoimeksiannon avulla?

”Jos etsisimme tällä hetkellä asuntoa, valitsisimme varmasti ostotoimeksiannon ja olisimme valmiita maksamaan itse välittäjän palkkion, jotta saisimme mahdollisuuden päästä käsiksi asuntoihin, jotka eivät ole vielä julkisesti myynnissä ja kaikkien saatavilla.”


Tutustu ostajan palveluihin tarkemmin sivuillamme ja katso myös aktiiviset ostotoimeksiannot jos olet harkinnut kotisi myyntiä lähiaikoina. Parhaassa tapauksessa meillä saattaa olla myös sinun kodillesi ostaja jo valmiina.

Lämmin kiitos asiakkaallemme kokemuksien jakamisesta ja vielä kertaalleen paljon onnea kodin myynnistä. Oli ilo olla avuksi ja tehdä kodinvaihtoon liittyvistä haaveistanne totta!