Etta LKV - Haaveista totta

Blogi

26.6.2019

3 vinkkiä, miten voit edistää asunnon myyntiä itse

Oman kodin myyminen on aina uuden elämänvaiheen alku. 

Kodinvaihto on yksi elämän suurimmista päätöksistä. Nykyinen koti myydään usein muuttuneen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi. Perhekoko muuttuu, lapset kasvavat ja arjen tarpeet sen mukana, uusi työ kutsuu toisella paikkakunnalla… Syitä on monia, mutta yhteistä tilanteissa on se, että lähes poikkeuksetta myymiseen liittyy jonkinlaisen elämäntilanteen loppu, mutta samalla kuitenkin aina myös uuden alku. Usein myyntiä harkitsevat asukkaat pyytävät muutamalta eri välittäjältä tarjouksen välityspalkkiosta ja arvion kodin nykyisestä hinnasta. Välityspalkkio on kuitenkin vain pieni osa kokonaisuudesta ja ”hyvää ei saa halvalla” pätee yleensä myös asuntokaupassa. Tässä jutussa jaamme kolme vinkkiä, jotka kannattaa tehdä itse – jo ennen kuin kutsuu välittäjän arviokäynnille. Hyvä valmistautuminen kannattaa aina!

Mitkä asiat kannattaa hoitaa ennen myyntiä itse?

1. Viimeistely. 

Myyntitilanteessa huolitellulla ensivaikutelmalla on yllättävän suuri merkitys! Viimeistely koskee myös kodin ulkotiloja, joka on hyvä siistiä: leikata nurmikko ja poistaa ylimääräiset tavarat. Melko usein talon nurkille on saattanut jäädä tavaroita, joita ei itse omassa arjessaan edes muista tai näe. Ostaja sen sijaan katsoo kotia ja sen yleisilmettä eri silmillä. Hän näkee pihan ensimmäisenä kun tulee näytölle ja se antaa jo tietyn käsityksen koko myytävästä kohteesta. Panosta siistiin ja ilmavaan yleisvaikutelmaan. Karsi tavaraa sisältä jo ennen asunnon kuvausta ja esittelyä. Myyntikuvissa tai näytöllä syntyvä ensivaikutelma on mahdollista kokea vain kerran.

Siisti ja huoliteltu piha on erinomainen signaali tulevalle ostajalle siitä, että talosta on pidetty hyvää huolta.
Nurmikko on hyvä leikata ja kulkuväylät pitää tyhjänä. Kesäaikaan ulkokalusteet saa ja kannattaa olla esillä. Näin tuleva ostaja näkee koko pihapiirin potentiaalin erilaisiin toimintoihin.
Myös terassialueet kannattaa pitää siistinä ja siivota ylimääräiset tavarat piiloon.

2. Selvitystyö alueen realistisesta hintatasosta. 

Usein oman kodin myyminen on tunneasia. Myynnin kannalta on kuitenkin tärkeää muistaa, että ollaan myymässä kiinteää omaisuutta, ei omia muistoja tai niitä ihania hetkiä joita on saanut kokea itselle rakkaassa paikassa. Alueen hintakehitykseen ja tarjontaan kannattaa tutustua jo hyvissä ajoin ennen kuin pyytää välittäjän arviokäynnille, jotta on helpompi hahmottaa juuri tämän hetken tilannetta asuntomarkkinoilla. Ammattilaisen näkemykseen kannattaa luottaa, sillä liian korkealle asetettu hinta saattaa hankaloittaa kohteen myyntiä merkittävästi. Tilanteessa menee hukkaan mahdollisesti kuukausia (tai jopa enemmänkin) ja lopputulos on usein huonompi kuin mitä se olisi ollut jos olisi lähdetty heti alkuun liikkeelle realistisella hinnalla.

Me Ettalla haluamme aina pitää asiakkaan ajantasalla. Säännöllinen ja henkilökohtainen yhteydenpito on mielestämme yksi laadukkaan asiakaspalvelun ja välitystyön kulmakivistä.

3. Kysy suosituksia ystäviltä, naapureilta ja tuttavilta. 

Hyvä välittäjä löytyy usein suositteluiden kautta ja alueen hyvin tunteva välittäjä osaa varmasti kertoa tuleville ostajaehdokkaille alueesta paremmin jos omaa jo kokemusta tästä alueesta. Kysy muilta myös sitä, miten välittäjä piti yhteyttä myynnin aikana. Aktiivinen yhteydenpito on asia, johon sinulla on ehdottomasti asiakkaana oikeus. Me Ettalla ajattelemme niin, että olemme yhteydessä mieluummin liian usein kuin harvoin. Vaikka näytölle ei saapuisi syystä tai toisesta ketään, on sekin tärkeä tieto kotiaan myyvälle asiakkaalle. Joka kerran kun näyttöä sovitaan tai se pidetään, olemme yhteydessä asiakkaan suuntaan. Tämän lisäksi koemme tärkeäksi olla yhteydessä myös toisinaan niiden välillä. Meille henkilökohtainen ja säännöllinen yhteydenpito on yksi laadukkaan asiakaspalvelun ja välitystyön kulmakivistä.

Soita meille numeroon 040 147 3322 ja varaa maksuton arviokäynti jo tänään!

Haluaisitko tietää tarkemmin, miten asunnon myynti kanssamme etenee? Lue lisää osoitteestaettalkv.fi/palvelut/myymassa/